Centralna i podna grijanja

CENTRALNO GRIJANJE

Centralno grijanje je sustav pomoću kojeg se u cijelom stanu, kući, odnosno u nekom prostoru, održava stalna temperatura.

Kod ovog sustava grijanja radi se o jedinstvenom toplinskom izvoru. Toplinski izvor se nalazi izvan grijanog prostora, s kojima je povezan cijevnom ili kanalskom mrežom kroz koju struji ogrjevni medij.

Toplina se predaje preko ogrjevnih tijela postavljenih unutar prostora. Radni medij može biti topla voda, para, zrak. Izvor energije može biti struja, drvo, ugljen, plin, loživo ulje.

PODNO GRIJANJE

Podno grijanje je pojam estetskog i komfornog načina grijanja bez cirkulacije prašine i suhog zraka, zdravstveno prihvatljivije i ekonomičnije od radijatorskog.

Niskotemperaturno podno grijanje je najekonomičniji oblik zagrijavanja prostora, osigurava nam znatne uštede u potrošnji energenta.

Sam sustav je ugrađen u pod ili ispod podne obloge te kao takav ne zauzima prostor zidova i ne predstavlja opasnost od požara, niti opasnost za tjelesne ozljede (opekline) zbog mogućeg slučajnog kontakta.

Zanima Vas više?
Kontaktirajte nas!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Call Now